Home > Off topic // Plepalai ir mintys > RINKIMAI: Lietuvos miestai monopolyje!

RINKIMAI: Lietuvos miestai monopolyje!

Rinkimai nesibaigė… tiesiog nustojom rinkti nuobodžius dėdes bei tetas ir dabar pagaliau galime pereiti prie linksmesnių rinkimų. Linksmumą kiek mažina žinia, jog kalbėsime apie monopolį, bet ką čia bepadarysi – vis tiek stalo žaidimas, vis tiek sava…

Nuo šiandien, t.y. kovo 1 dienos startuoja nauji rinkimai: renkami Lietuvos miestai, atsidursiantys naujausioje stalo žaidimo „Monopolis“ versijoje. Tikslas paprastas – iš 40 Lietuvos miestų išrinkti tuos 22, kurie atsidurs vėliau lietuviškai išleistame žaidime. Dėmesio: balsavimas vyksta tik iki kovo 27 dienos!!

Balsuoti galima tinklapyje www.lietuviskas-monopolis.lt.

Žemiau pateikiame ištraukas iš pranešimo spaudai:

Naujausia stalo žaidimo „Monopolis“ versija bus išleista ir Lietuvos parduotuvėse pasirodys š. m. rugpjūčio mėnesį.
Analogiška, tačiau globalesnė kova dėl sostinių, kurios jau atsidūrė „Monopoly World Edition“ žaidimo versijoje, vyko ir kitose pasaulio šalyse. Balsavimas kaimyninėje Latvijoje tąkart buvo itin aktyvus, tad Ryga, surinkusi daugiau balsų už Niujorką, pateko tarp 22 išrinktųjų pasaulio sostinių. Iš viso už savo sostines azartiškai internete balsavo 40 šalių gyventojai.
Apklausos, kuri buvo paskelbta internete, rezultatai parodė, jog Lietuvoje šį žaidimą žino ir bent kartą yra žaidę 80% visos šalies gyventojų. [traukinukai pasistengs, kad visi tie 80% sužinotų ir apie gerus stalo žaidimus; Beje, kas nors dalyvavo tokioje apklausoje ir ką nors apie ją žinojo? Ar čia tiesiog labai naudingas skaičius reklamai?]
Iki balsavimo pabaigos kovo 27 d. tikimasi surinkti apie 100 000 balsų. [su traukinukų pagalba tai tikrai įmanoma]
Pirma „Monopolio“ versija, sukurta Charles Darrow, pasirodė dar 1933 m. Žaidimui sukurti jo autorius tada pasitelkė kasdienybėje naudojamas medžiagas, pavyzdžiui, medienos gabaliukus. Per dieną kūrėjas pagamindavo 6 žaidimo egzempliorius.
Nuo 1935 m. pasaulyje jau yra pagaminta 5,120,000,000 šio stalo žaidimo kopijų. [visiška beprotybė, kuri tęsiasi…]
.
 

Is 40 miestų tik 22 daugiausiai balų surinke miestai bus itraukti į naujausia stalo zaidimo Monopolis versija.

Leave a comment